Δαφνέλαιο

 Το δαφνέλαιο είναι το μεγάλο δώρο της φύσης για τα μαλλιά μας ή αλλιώς η πιο οικονομική φυσική και σίγουρη μάσκα μαλλιών Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε και μπορεί να κάνει θαύματα για την τρίχα αλλά και για το δέρμα του κεφαλιού. Στην αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν για να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση (για αυτό το χρησιμοποιούν και άνδρες), για να δυναμώσουν τα μαλλιά και να τους χαρίσουν περισσότερη λάμψη.

       Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή δαφνέλαιου στα μαλλιά θα παρατηρήσεις πως αυτά δείχνουν πιο υγιή και πιο πλούσια. Τα ευεργετικά συστατικά του δαφνέλαιου εισχωρούν στα λέπια της τρίχας και τα γεμίζουν τροφή. Το ίδιο συμβαίνει και στο δέρμα του κεφαλιού όπου βρίσκεται ο θύλακας της τρίχας. Το δαφνέλαιο δυναμώνει το θύλακα αποτρέποντας έτσι την τριχόπτωση και ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς ανανέωσης της τρίχας.Πολλοί οι τρόποι εφαρμογής του Δαφνέλαιου.

        Άλλοι προτείνουν την εφαρμογή μετά το λούσιμο, άλλοι  πρίν, άλλοι  σε νωπά και άλλοι  σε στεγνά μαλλιά. Όποιος και να είναι ο τρόπος εφαρμογής τα οφέλη θα τα δεις αμέσως. Κάντε απαλό και τονωτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας (θα ενεργοποιηθούν έτσι οι θύλακες της τρίχας) για μερικά λεπτά. Καλύψτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε το για περίπου 45 λεπτά. Λουστείτε με άφθονο χλιαρό νερό.


Μπορείτε να ακολουθείτε την ίδια διαδικασία κάθε 15 ημέρες ή ακόμα και 1 φορά την εβδομάδα αν τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα. 


Προσοχή το δαφνέλαιο :
1) Έχει την τάση να σκουραίνει την τρίχα.
2) Δεν ενδείκνυται σε λιπαρά μαλλιά.
3) Πρέπει να εφαρμόζεται μέσα στο σπίτι και ποτέ να μην βγαίνουμε έξω χωρίς να έχουμε αφαιρέσει και την παραμικρή ποσότητά του από το κεφάλι μας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ :

  • Εάν νιώσετε οποιαδήποτε ενόχληση κατά την εφαρμογή των παραπάνω προϊόντων, ξεπλένετε άμεσα με άφθονο νερό. Πιθανότατα να υπάρχει αλλεργία σε κάποιο συστατικό και να σας προκάλεσε ερεθισμό.
  • Αν έχετε κάποια αλλεργία ή δυσανεξία σε οποιοδήποτε από τα συστατικά που αναφέρθηκαν, εννοείτε και δεν εφαρμόζετε τίποτα από τα παραπάνω.