Οσα δεν ξέρετε για τα αρώματα

   Μας αρέσουν τα αρώματα ... Αλλά πόσα γνωρίζουμε γι'αυτά ?

  • H θερμοκρασία του δέρματος παίζει βασικό ρόλο στην οσφρητική διάρκεια του αρώματος στο δέρμα μας όπως επίσης και η χημικά σύνθεση του δέρματος σε σχέση με την ηλικία και η οποία  αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.
  • Ενας άλλος βασικός παράγοντας για την διάρκεια του αρώματος είναι η εποχή του χρόνου.Φθινόπωρο και Ανοιξη είναι οι εποχές που αλλάζει η θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι μόνο.Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το ίδιο άρωμα που φοράμε συνέχεια αλλάζει όχι μόνο στην διάρκεια επάνω μας αλλά και πως μυρίζει,δηλαδή μυρίζουμε κάποιες νότες του αρώματος που δεν μπορούσαμε το Καλοκαίρι ή τον Χειμώνα.
  • Εάν παρατηρήσουμε ότι με την πάροδο του χρόνου το άρωμά μας δε μυρίζει το ίδιο,τότε πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι όσο περνούν τα χρόνια αλλάζει η χημεία του σώματος μας.Η αλλαγή αυτή μπορεί λοιπόν να οφείλεται σε ορμονικές μεταβολές,λήψη φαρμάκων ακόμη και σε αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες.Ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
  • Τα αρώματα διαρκούν περισσότερο σε λιπαρές επιδερμίδες σε σχέση με τις ξηρές.Για το λόγο αυτόν προσπαθούμε να κρατάμε το δέρμα μας ενυδατωμένο πριν την εφαρμογή του αρώματος. Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας ή ενός body mist τα οποία περιέχουν το ίδιο άρωμα όχι μόνο θα ενυδατώσει το δέρμα μας, αλλά θα ενισχύσει και την αποτελεσματικότητα του αρώματος.
  • Εφαρμόζουμε το άρωμα αμέσως μετά το μπάνιο,που η επιδερμίδα είναι καθαρή,στεγνή και οι πόροι του δέρματος ανοιχτοί.Έτσι θα επιτύχουμε καλύτερη απορρόφηση του αρώματος.
  • Προσοχή: Δεν εφαρμόζουμε άρωμα σε ιδρωμένο δέρμα, γιατί μόνο ευχάριστο δεν θα είναι το αποτέλεσμα.
  • Δεν ψεκάζουμε από μακριά.Είναι μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη, αλλά στην πραγματικότητα  μας στοιχίζει το 50% του αρώματος το οποίο καταλήγει στο πάτωμα.
  • Η ποσότητα που θα εφαρμόσουμε είναι πολύ σημαντική και εξαρτάται από το είδος του αρώματος. Τα ελαφριά αρώματα, τα eau de cologne και eau de toilette, θα χρειαστεί να τα ανανεώσουμε μερικές φορές μέσα στην ημέρα. Από την άλλη, τα eau de parfum που περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα  essans  θα διαρκέσουν περισσότερο ακόμη και εάν εφαρμόσουμε μικρή ποσότητα.
  • Διατηρείτε πάντα το αρωμά σας σε μέρος σκιερό και δροσερό σε θερμοκρασία δωματίου.
undefined